Dalarna igen! Men det är ju för att det nu börjar riktigt dra ihop sig. Snart sommar, och flugfisket i Österdalälven kommer igång i mitten av maj. Jag skrev ju om det i höstas, efter det att flugfiskesäsongen i princip var över. Men nu så är det dags. Upp på hojen, och iväg över en helg till Österdalälven och Älvdalens Fiske för en weekend med flugfiske är vad som står på schemat. Flugfiske är jag inte direkt någon expert på, men som tur år så ingår en expert som lär oss lite om hur det går till. Så svårt är det ju inte, har jag förstått, och fiskat har jag gjort mycket i mina dar, så helt handfallen är jag inte.

Grundkurs i flugfiske
Det hela börjar på fredagskvällen, med lunch och snack om vad kursen ska innehålla. Själv tänkte jag sätta mig på hojen tidigt på morgonen och vara framme i mycket god tid, för att fixa stuga och allt sådant där. Ingen anledning att stressa, tvärtom. Lite av tanken med den här flugfiskeweekenden är att jag ska stressa ner lite. Det blir lätt att jag håller igång lite väl mycket och stressar upp mig till vardags.

Men nu tappade jag visst ämnet! Flugfisket fortsätter på lördagen. Teknikträning och sådant på förmiddagen, och praktik (det vill säga flugfiske på eftermiddagen). Sedan på söndagen fiske helt på egen hand, och det är det som jag ser mest fram mot. Jag är lite av ensamvarg när det gäller fiske och vill helst hålla mig lite för mig själv.

Hur länge jag kommer hålla på att fiska där på söndagen vet jag inte, det beror lite på fiskelyckan. Får jag en hel massa fisk så kommer jag att bege mig rätt tidigt – det gäller ju att kunna få med sig fångsten på hojen! Annars så ska jag stanna så länge som det är möjligt.