Vi stannar i Dalarna ett tag till, för det finns en hel del spännande där för den som gillar motorcyklar. Senast skrev vi om Siljan, och hur det är en upplevelse av mått att åka Siljan runt på hoj. Det tänkte vi utveckla lite nu, då det faktiskt finns en MC-förening i Dalarna som varje år anordnar något de kallar ”Siljansträffen”. Klubben i fråga är Red Wings Mora MCK, en klubb med anor. Faktiskt så bildades man redan 1967 vilket innebär att det nästa år är dags för 50-årsjubileum. Siljansträffen har man anordnat sedan 1971, så den har hållit på ett tag nu, och det är nog ingen vågad gissning att det blir en Siljansträff även i sommar. 2016 hölls det hela 3-5 juni, men det är ännu inte klart vilka datum det blir 2017.

Siljansträffen – en vinnare

Så det är helt klart något som vi rekommenderar för sommarens MC-semester. Siljan runt på egen hand? Trevligt? Tillsammans med andra MC-entusiaster? MYCKET trevligt. Siljansträffen brukar dock bjuda på mer än ”bara” gruppåkning runt Siljan, utan även en del tävlingar som häftigast ekipage och förare & passagerare, samt dans och en massa annat smått och gott. Att planera sin tid i Dalarna så den sammanfaller med Siljansträffen är med andra ord en självklarhet. Siljansträffen är också en lagom stor tillställning, med färre än 100 deltagare – alldeles precis tillräckligt många helt enkelt, utan att det är så många att det riskerar att bli alltför rörigt och stökigt.

Sedan när det gäller att hitta någon plats att bo och ha som bas under sin tid i masarnas och kullornas landskap så finns Greenhotel, som ligger där i Tällberg vis Siljans södra strand. Ett av de bästa hotellen i Dalarna, utan tvekan, och en bra bas speciellt om man främst ska hålla till i södra halvan av dalarna.