Något av det kanske svåraste som finns är att packa på ett bra sätt inför resan. På en motorcykel så kan man ju lugnt påstå att det inte finns direkt mycket extra utrymme, vilket medför att man tvingas till att vara smart och försöka planera packningen så väl och bra som det går, och faktiskt välja bort saker. En av de viktigaste sakerna som man måste fundera på är om saker man har med sig kommer vara livsmedel som behöver bra och säker förvaring för att hålla sig. För ser man inte till att ta bra hand om sådana saker så är det ju helt onödigt att ta med sig det från början.

Påsar och klämmor
När man planerar för resan så handlar det helt enkelt om att tänka minimalistiskt och få med sig så mycket som möjligt, även om det såklart också finns möjligheter att köpa saker efter vägarna. Dock så vill man gärna ha en rätt bra ranson med sig på hojen, och det löser man då lättast genom att packa bra och göra det med plastpåsar och påsklämmor. Med hjälp av dem så är det nämligen väldigt lätt att antingen försluta livsmedlet i en plastpåse eller i den förpackning som livsmedlet kom, vilket i sin tur gör att det blir betydligt enklare att också förvara själva produkten på ett säkert och bra sätt, utan att behöva äventyra hållbarheten. Och dessutom tar det väldigt lite plats.

Det har varit en idealisk lösning för mig, det här med klämmor. De är små och smidiga, sluter väl och kommer dessutom i mängder av olika storlekar, så det finns med andra ord en klämma för varje tillfälle. Jag brukar köpa mina klämmor från http://www.klammor.se, helt enkelt för att det är så mycket smidigare att handla online. Och när de dessutom kan leverera en så bra produkt så är det ju inga tvivel om att det är helt rätt väg att gå!