Vintern är inte direkt den bästa tiden på året att köra runt på motorcykel i Sverige. Klimatet sätter liksom lite käppar i hjulet, och för den som tycker om att resa runt på vägarna på sin hoj så är sommaren definitivt en bättre tidpunkt. För den som planerar för en motorcykelsemester i sommar (och vem gör inte det?) så finns det många roliga och spännande alternativ att välja mellan, både i Sverige och utomlands. Den här gången tänkte vi dock hålla oss inom Sveriges gränser och skriva lite om Dalarna. Dalarna har mycket att erbjuda motorcyklisten, och inte minst då ett mycket vackert landskap.

Spännande & vackra Dalarna

Det finns också många spännande sevärdheter, allt från Falu gruva till Zorns hus och mycket där emellan. Ett spännande exempel är Älvdalen Camping, www.alvdalencamping.se, som har det kanske bästa flugfisket i Sverige utanför Norrland, och en mycket trevlig stugby att bo i. Sedan ska det visst finnas många fina cykelleder där i området, men det vet vi ingenting om. En riktig cykel är en cykel med motor, eller hur? Men området där runt Älvdalen är mycket fint, och väl värt att utforska med hojen. Vägarna kanske inte är asfalterad Autobahn direkt, men fullt åkbara ändå.

Det är också en utmärkt bas för den som vill åka motorcykel Siljan runt – och det vill man. Stenbron vid Sollerön är en fantastisk motorcykelupplevelse, men hela turen är något utöver det vanliga. Vi rekommenderar då att man bokar en stuga hos www.alvdalencamping.se och använder den som bas när man utforskar Siljan och övriga Dalarna. I Älvdalen finns också Porfyr- & Hagströmmuseet. Porfyr handlar om sten & sånt men Hagströmsmuseet har en stor utställning med gitarrer och dragspel – bland annat en kopia av Kungens (Elvis) gitarr. Öppet på lördagar och gillar man gitarrer så ska man definitivt ta hojen dit och kika.