Egentligen vet jag inte om det här är något man borde skriva offentligt i en hojblogg, men i helgen måste jag tyvärr parkera hojen och hålla mig på hemmaplan. Vi står nämligen inför lite renoveringar hemma, och den här helgen får vi besök från mälarkök som ska ta fram en plan för köket.

Nytt kök 2017, hell yes!
Först hade vi tänkt att vi bara skulle måla om luckorna och stommarna, men efter en liten check så kändes luckorna så jäkla grisiga att vi bestämde oss för att åtminstone ta hem nya köksluckor. Stommen får troligen stanna kvar med en mindre renovering dock, men nu ska det bli fräscht och snyggt i köket till hela familjens glädje. Vi är hittills rörande överens om färg, material och sådär – men det kan hinna ändras många gånger under resan känner jag, ha ha! När vi har luckorna på plats tänkte vi väl även fokusera på att uppgradera vitvarorna i köket, och kanske byta ut spisen också medan vi ändå håller på.

Med sikte lite längre fram
Det blir nog dock bara en vecka utan hojen nu, för såhär på våren är det pina och pest att sitta inne dessa dagar som i hojåkarens värld är perfekta för att glida runt på. Asfalten har hunnit torka, blommorna har börjat växa i dikena och solen gassar. Det är för de dagarna man lever. Brorsan tog upp en tanke här om dagen som grott i mig sedan dess, och det är om vi skulle ta en tripp till Trollstigen i Norge under sommaren, bara han och jag och hojarna. Vi har varit där förr, men det var många år sedan nu – och jag måste medge att det kändes bra lockande.

Frågan är, kommer man palla det nu i dessa dar när kroppen börjar kännas av på ett annat sätt? Får nog nästan investera i en skönare hoj till sommaren i sådana fall, men risken är att det förslaget kommer att bli nekat av regeringen här hemma, särskilt med tanke på köksrenoveringen.